5 tutorials voor zzp’ers


Share this :   | | | |
5 tutorials voor zzp’ers

Facebookfoto’s bewerken? Korte video’s editen voor je website? Of zoek je een programma waarmee je makkelijk maar mooi facturen opstelt? We tippen vijf handige video tutorials om deze skills onder de knie te krijgen.

 

De allereerste YouTube video is Me at the zoo, geüpload op 23 april 2005 en – hoewel slechts 18 seconden lang en totaal oninteressant – inmiddels ruim 34 miljoen keer bekeken. Inmiddels heeft YouTube meer dan een miljard gebruikers (dat is bijna een derde van alle mensen die internet gebruiken) en elke dag worden er honderden miljoenen uren aan video’s bekeken. De afgelopen drie jaar is de weergavetijd op YouTube minstens 50 procent per jaar gestegen en op mobiele apparaten is de gemiddelde weergavetijd per sessie meer dan 40 minuten. Daar is menig ander medium – offline én online – jaloers op.

 

Naast vermaak huist YouTube ook heel veel handige tutorials. In deze uitlegvideo’s kijk je met een professional mee op het computerscherm en leer je stap voor stap de werking van programma’s als InDesign. Hoewel je veel trainingen en cursussen online kunt volgen, deel ik in dit blog alleen YouTube video’s met je. Waarom? Omdat dit de eerste plek is waar ik zelf naar oplossingen zoek. Een alles behalve compleet lijstje, maar uit eigen ervaring weet ik dat deze video’s heel erg handig zijn:

     

  1. Foto’s bewerken in Photoshop
    Het oplichten van de ogen, kleine vlekjes wegwerken of kleuren versterken: zelf gebruik ik Photoshop graag voor het bewerken van portretfoto’s. Het is ook de ideale tool als je afbeeldingen wilt bijsnijden en aanpassen voor gebruik op het web. Heb je nog nooit met dit programma gewerkt, dan zijn de tutorials van Phlearn (spreek uit: flurn) een goed startpunt. In zijn driedelige serie The Quick Start Guide to Photoshop legt hij de basisvaardigheden uit, maar ook meer ervaren photoshoppers zullen op zijn kanaal genoeg interessants vinden.

 

  1. E-mailmarketing opzetten met Mailchimp
    Het versturen van mooi ontworpen nieuwsbrieven is ontzettend effectief en hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zelf gebruik ik daar – net als vele andere bedrijven – Mailchimp voor. Ben je handig met computers, dan zal Mailchimp absoluut geen uitdaging voor je zijn. Heb je iets meer hulp nodig, dan is deze zeer uitgebreide video jouw redding.

Verder lezen? Dat kan hier op Pay2Day.nl.

 

Comments (3)

JesusPiods

18 april 2018 Reply

Wayneerose

18 april 2018 Reply

nsfhvf buy cialis

James

13 maart 2018 Reply

I value the post.Thanks Again. Awesome.

Leave a reply