Culinair: Koken met Gartine


Voor de eerste glossy van Nederland Elegance – dat al sinds 1937 bestaat! – interviewde ik Kirsten Eckhart. Samen met haar man Willem-Jan Hendriks is zij niet alleen eigenaar van hidden gem Gartine in hartje Amsterdam.

Maar hebben zij een enorme moestuin (en aangrenzend een fijn huis) in de Beemster. Van een kleine zaak middenin de hoofdstad naar weidse uitzichten en de rust van de natuur; geen groter contrast mogelijk, toch?

Vier seizoenen

In hun kleine ontbijt- en lunchparadijs Gartine koken zij met producten uit eigen moestuin. Er is slechts plaats voor 24 gasten, maar hun moestuin telt maar liefst 1.500 meter. Kirsten:”Thuis is voor ons heilig. Na een drukke dag te midden van de hectiek van de stad ga ik nog even bietjes zaaien. Dan ervaar je niets anders dan rust en hoor je alleen de vogels. Met een mooi glas wijn in de hand laat ik dan alles van me afvallen.” In hun tweede kookboek, Vier seizoenen koken met Gartine, inspireren ze lezers met gerechten die regelmatig bij Gartine op de menukaart staan. Van aspergesalade met walnotendressing tot een frisse taart met zomers fruit of een soep van spruitjes.

Lees hieronder het gehele interview, of download hier de PDF.

Fotografie: Jeroen van der Spek

SKILLS

Journalistieke producties

CLIENT

Elegance
VISIT SITE