Interview: Een dag uit het leven van Paul Smith


De Britse multi-ontwerper Paul Smith, bekend van de kleurrijke streepjes, is zowel creatief als zakelijk directeur van zijn wereldwijd opererende modehuis. Voor het magazine Elegance sprak ik hem over zijn overvolle agenda.

Hoe ziet een dag in het leven van de beroemde ontwerper er uit? En waarin vindt hij aan het einde van de dag ontspanning? Wat bleek: een strakke organisatie en weinig slaap zijn voor hem de manieren om zo veel mogelijk uit zijn dag te halen.

 

“Ik probeer de dag te vangen in mijn foto’s, zoals de Franse fotografen Jacques Henri Lartigue en Henri Cartier-Bresson dat deden”

 

Wist je bijvoorbeeld dat Sir Paul Smith iedere dag (!) om kwart voor 5 de wekker zet, om een paar baantjes te gaan trekken in het zwembad? “Ik ben geen goede zwemmer en ik zwem maar een kwartiertje, maar ik doe dat al wel vijfentwintig jaar, waar ik ook ben ter wereld.”

Ook leuk: volg Paul Smith’s visuele dagboek via Instagram: @paulsmithdesign. “Mijn vader was fotograaf en ik maakte mijn eerste foto toen ik elf jaar oud was. Nu is fotograferen mijn hobby. Mijn Instagram-account wordt door bijna 225.000 mensen gevolgd. Er staan geen foto’s van mijn eigen werk op, maar ik probeer de dag te vangen in mijn foto’s, zoals de Franse fotografen Jacques Henri Lartigue en Henri Cartier-Bresson dat deden. Foto’s maken van datgene wat ze zien. Dat deed mijn vader en dat doe ik ook iedere dag.”

Lees hieronder het gehele interview dat ik had met Paul Smith, of download hier de PDF.

SKILLS

Journalistieke producties

CLIENT

Elegance
VISIT SITE