Interieur: Ontmoet designer Oki Sato


Voor interior design magazine Residence ontmoette ik in Parijs Oki Sato, oprichter van het Japanse designbureau nendo dat ontwerpt voor de groten der aarde.

nendo

Designbureau nendo is overal ter wereld al eens vertegenwoordigd geweest. Is het niet met een solo-expositie in galeries in Milaan, Tokyo of New York, dan is het wel met werk in het ‘MoMA’, ‘Musée des Arts Décoratifs’ of ‘The Montreal Museum of Fine Arts’. Ook is er nog een heel andere tak, de meer toegankelijke meubelstukken die iedereen kan kopen. Daarvoor werkt nendo samen met bekende meubelmakers als Moroso en Cappellini. Verder maakte het designbureau haar eigen limited edition merk ‘1%’, een kristallen puzzel voor Swarovski en een voetbal voor Puma.

 

“Vroeger werd een leraar boos als ik altijd maar zat te schetsen, nu word ik er voor betaald.”

 

Lees hieronder het interview dat ik had met Oki Sato voor Residence, waarin hij onder meer vertelt wat het !-moment precies is dat hij mensen wil geven met zijn ontwerpen. Ook spraken we over zijn succes: “Vroeger werd een leraar boos als ik altijd maar zat te schetsen, nu word ik er voor betaald. Dat is een gekke gewaarwording.” Ook kun je hier een PDF downloaden van het artikel.

SKILLS

Journalistieke producties

CLIENT

Residence
VISIT SITE