Mode: FashionWeek Amsterdam


In juli 2008 verzorgde ik voor landelijk dagblad Metro de gehele verslaggeving van de Amsterdam International Fashion Week, dat nu bekend is onder de naam Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.

Ik was tijdens deze modeweek niet alleen verantwoordelijk voor de dagelijkse verslaggeving in tekst en beeld, maar verzorgde ook al het contact met agentschappen, PR-bureaus, ontwerpers en de aansturing van fotografen.

Razende reporter

Dagelijks deed ik voor de krant verslag in de vorm van een groot verhaal, een foto van de dag en een agenda. Zo ging ik backstage tijdens de voorbereiding Antione Peters’ catwalkshow, sprak ik de Rotterdamse ontwerper Jeroen van Tuyl over zijn eerste Amsterdamse show en blikte ik met modekenner Bastiaan van Schaijk terug op de hoogte- en dieptepunten van deze Nederlandse fashionweek.

Lezen?

Klik hieronder op de linkjes om naar de online versie van enkele artikelen te gaan.

Het officiële catwalkprogramma van de AIFW gaat vandaag van start

Hoewel de fashionweek al een paar dagen in volle gang is, starten vandaag de officiële catwalkshows in de Amsterdamse Westergasfabriek. Metro zocht uit wie wel zijn collectie gaat sho­wen en wie er dit jaar niet bij is.
Lees het artikel hier.

Collection PRC is bloemig, kleurrijk en vooral heel draagbaar

De eerste prêt-à-porterlijn van Percy Irausquin werd gistermiddag gepresenteerd tijdens Amsterdam International Fashion Week. En hij is weer helemaal terug van weggeweest.
Lees het artikel hier.

Na Parijs catwalk in eigen land

Naast jaren van showen in Parijs, zet ontwerper Jeroen van Tuyl morgen zijn catwalk voor het eerst op in Amsterdam. Metro sprak met de van oorsprong Rotterdammer over zijn Amsterdamse debuut.
Lees het artikel hier.

Backstage weinig stress bij de catwalkshow van Antoine Peters

Ontwerper Antoine Peters showde afgelopen zaterdag zijn nieuwe collectie “Make an elephant out of a mosquito” tijdens de Fashionweek in de Amsterdamse Westergasfabriek… Metro ging backstage om de hectiek te meten.
Lees het artikel hier.

‘Claes Iversen wordt de nieuwe society-dresser’

Het zit erop. Na negen dagen van kleurige zomerjurkjes op de catwalk, hippe modefeestjes met BN’ers en veel nieuw modetalent is de Amsterdam International Fashion Week weer afgelopen. Metro kijkt terug op negen da­gen mode met stylist Bastiaan van Schaik.
Lees het artikel hier.

Fotografie: Team Peter Stigter voor FashionWeek Nederland

SKILLS

Journalistieke producties

CLIENT

Metro Holland B.V.
VISIT SITE